Bezoek aan Gruuthuse-museum.

Bezoek aan Gruuthuse-museum te Brugge, met gids.

Bezoek Gruuthuse-museum met gids.

Bezoek aan Gruuthuse-museum te Brugge met gids is mogelijk dankzij stad Brugge. Tickets moeten besteld worden via het buurtcomité.

Het Gruuthuse-museum is een museum van geschiedenis en  toegepaste kunst in  Brugge en maakt deel uit van Musea Brugge. Het museum is ondergebracht in het 15e-eeuwse  stadskasteel of stadspaleis van de heren van  Gruuthuse aan de Dijver in het oude centrum van de stad. Het Gruuthuse-museum bezit een gevarieerde verzameling historische voorwerpen en sierkunst van de 13e tot de 19e eeuw.

Op zondag 28 mei 2023 bracht een delegatie van de Walraetstraat reeds een bezoek aan het museum.

Je kan nu nog inschrijven voor zondag 01 oktober 2023.

Bezoek aan het Gruuthuse museum,
Bezoek aan het Gruuthuse museum,
Bezoek aan het Gruuthuse museum,
Bezoek aan het Gruuthuse museum,

De heren van Gruuthuse.

De Heren van Brugge of Heren van Gruuthuse vormden een van de voornaamste families, zo niet de voornaamste, in het Brugge van de dertiende tot de vijftiende eeuw.

Het wapenschild van Lodewijk van Gruuthuse.
Het wapenschild van Lodewijk van Gruuthuse.

Lodewijk van Gruuthuse (1422- 24 november 1492) was een telg uit het invloedrijke geslacht van Gruuthuse14 in de stad  Brugge.

Informatie.

“Plus est en vous” ofwel: “Er zit meer in je”.

Je hebt de spreuk vast wel al eens gehoord. Het was het levensmotto van Lodewijk van Gruuthuse, de man die het stadspaleis ‘Gruuthuse’ zijn grandeur gaf.

Een gids vertelt je alles over de majestueuze wandtapijten, kleurrijke glasramen, elegante houtsculpturen, historisch kant, Bourgondische manuscripten en Chinees porselein. Alle objecten vertellen een uniek verhaal.

Blikvanger is de authentieke laat-15e-eeuwse bidkapel die de verbinding maakt tussen het paleis en de Onze-Lieve-Vrouwekerk, met uitkijk op het gotische koor van de kerk.

Van op het balkon van het museum krijg je een uniek uitzicht over de mooiste plekjes van Brugge zoals een van de meest gefotografeerde bruggetjes en de O.L.V.-kerk. Plus est en nous, quoi?

Kom en ontdek deze parel in Brugge samen met je buren.

Wanneer.

  • Data: zondag  1 oktober – om 14.00 u
  • Kostprijs: 4 euro
  • Duur rondleiding: 1,5 uur

Inschrijven.

Bezoek aan Gruuthuse-museum, met gids:

Communicatie over hoe en wanneer, volgt nog in de loop van het jaar.

Je kan nu al aangeven of je wenst deel te nemen. Het buurtcomité verzamelt de informatie en houdt die bij tot we de mogelijkheid hebben om in te schrijven bij de Brugse buurten. We houden u op de hoogte.