Zomerfeest 2012.

Walraetstraat in de Jungle.

Zomerfeest 2012 – Walraetstraat in the Jungle .

In de Jungle.

Een jungle is land bedekt met dicht bos en verwarde vegetatie, meestal in  tropische klimaten. De toepassing van de term is de afgelopen eeuw sterk veranderd.

Een oerwoudjungle of rimboe is een bos dat zonder tussenkomst van mensen is ontstaan, zoals het  tropisch bos, en meestal veel soorten dieren en planten, en soms weinig dieren en planten herbergt. Het komt voor in laagland tot in de bergen, zowel in een gematigd klimaat, de subtropen, als in de tropen. Een bijzonder rijke vorm van oerwoud is het tropisch regenwoud.

Dieren in de Walraetstraat.

De Tropen.

De tropen is het gebied tussen de keerkringen. Het ligt tussen 23,5 graden  noorderbreedte en 23,5 graden zuiderbreedte. Dit gebied wordt gekenmerkt door een gering verschil tussen de lengte van dag en nacht. Het eilandenrijk Indonesië, zuidelijk Azië, de noordelijke helft van Australië, Midden-Amerika en het grootste deel van de continenten Afrika en Zuid-Amerika vallen erbinnen.

In het algemeen spraakgebruik heeft ’tropisch’ de betekenis van warm en vochtig. Planten groeien goed in een tropisch klimaat, vandaar de tropische regenwouden. Een klimaat mag tropisch genoemd worden als de maandtemperatuur van de koudste maand niet onder de 18 °C komt. De normale dagtemperatuur in tropisch gebied bedraagt tussen de vijfentwintig en dertig graden Celsius.[1]

Fotogalerij.