Zomerfeest 2017.

Zomerfeest 2017 in de Walraetstraat in het thema van de het land Italië.

Thema Italië.

Zomerfeest 2017 Onze Walraetstraat stond in het teken van Italië.” Het thema in 2017 om ons buurtfeest te organiseren.

Italië het land van de pizza.
Vlag van Italië.
Italië het land van de spaghetti.
ijscreem.
Italië - toren van Pisa.

Italië is zeer bekend om zijn pasta’s, ijs en pizza en verder om zijn goede tomaten (=pomodori) en olijven. Tevens wordt er veel koffie en wijn gedronken. Elke streek heeft zijn bijzondere culinaire specialiteiten en wijnen waarvan die van Toscane het bekendst zijn. Het eten van Italië valt onder de mediterrane keuken.

Het Italiaanse ontbijt is doorgaans eenvoudig en bestaat vaak uit koffie of koffie met melk met daarbij brood, boter en jam. Zowel in de middag als de avond eet men warm, het avondeten wordt, afhankelijk van de regio, vaak rond een uur of acht gegeten.

Italië ?

Italië, officieel de Republiek Italië ( Italiaans: Republica Italiana), is een land in  Zuid-Europa. Het noorden van Italië grenst aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, en Slovenië. De rest van het land wordt omringd door de Tyrreense, de Middellands, de Ionische en Adriatische Zee. De eilanden  Sicilië, Sardinië en Elba en een aantal kleinere eilanden behoren ook tot Italië.

Een groot deel van het vasteland van Italië is gelegen op het  Apennijns Schiereiland en wordt omgeven door water. Vanwege de langgerekte vorm wordt het land ook wel “de laars” genoemd. Op een grondgebied van ruim 300.000 km² heeft Italië 58.983.122 inwoners. De hoofdstad van het land is Rome (Roma). De onafhankelijke staten Vaticaanstad, waarvan de paus het hoofd is, en San Marino zijn twee  enclaves binnen de Italiaanse grenzen.  Campione d’ Italia is dan weer een Italiaanse  exclave in Zwitserland.

Bekijk onze fotogalerij, zo kan je van Italië genieten in de Walraetstraat.

Zomerfeest 2017 was de Walraetstraat één dag “Bella Italia”

Fotogalerij Italië – Walraetstraat.

Pagina is nog in opbouw.