Zomerfeest 2011.

Zomerfeest 2011 een zomerfeest Walraetstraat in de Westernstijl met cowboy's en één indiaan.

Zomerfeest 2011 – Een eerste zomerfeest 2011 Walraetstraat met thema.

Cowboy
Indiaan

Western.

De western is een genre dat in films, tv-series, boeken en schilderkunst wordt verbeeld met een idealisering van het landelijke leven. Omstreeks de tweede helft van de 19e eeuw in het zogenaamde ” Wilde Westen”, het westelijke deel van de Verenigde Staten van Amerika kwam dit beeld naar voor. Het westerngenre kende het meeste succes in de Amerikaanse film vanaf 1903. Deze films noemt men dan ook wel wildwestfilms of cowboyfilms genoemd.

Cowboy.

Een cowboy is een persoon die vee hoedt in de extensieve veeteelt in Noord-Amerika. Deze taak wordt traditioneel uitgevoerd te paard. en De cowboy werkt meestal voor de eigenaar van het vee, in vaste dienst of op een seizoenscontract. Als veehouder vervult de cowboy echter ook andere taken op de ranch.

De historische Amerikaanse cowboy ontstond aan het einde van de negentiende eeuw, wanneer toen eerst in  New Mexico en later ook elders de behoefte ontstond om grote hoeveelheden vee – meestal runderen, soms ook schapen – te hoeden, samen te brengen en te vervoeren naar locaties waar ze gemerkt, geslacht of onderzocht konden worden. De cowboytraditie gaat terug op de “vaqueros” in Nieuw Mexico, knechten van de landheer die het vee te paard hoedden, en vindt haar oorsprong in de manier waarop de extensieve veeteelt al in Spanje werd bedreven.

Cowboy

Indiaan.

Indianen is een benaming voor de oorspronkelijke, inheemse bevolking van Amerika. Het is een begrip dat overkoepelend voor diverse etnische groepen wordt gebruikt en betrekking heeft op alle oorspronkelijke inwoners van het continent Amerika.  Colombus, dacht dat hij in 1492 in Indië  was beland. Het was normaal zijn bedoeling om in westelijke richting de Atlantische Oceaan over te reizen en zo in Indië terecht te komen. Hij noemde daarom de bewoners die hij zag in Amerika “indios ”

Dit is Spaans voor Indiërs, maar ook voor indianen.

Indiaan

Western Walraetstraat.