Zomerfeest 2019.

Zomerfeest 2019 werd onze straat tijdens het feest overspoeld door verschillende clowns. Immers het thema van 2019 was circus.

Thema Circus.

Circus
Circus
Circus
Circus

Zomerfeest 2019 Walraetstraat, onze straat omgetoverd tot een circus. Inderdaad er werden toen tijdens ons feest heel wat clowns in onze straat opgemerkt. Of je dat niet letterlijk of figuurlijk moet interpreteren, dat laat ik aan jullie over bij nazicht van onze fotogalerij.

Tijdens ons feest werd een eigen act uitgevoerd van de “Il barbiere di Siviglia” (De barbier van Sevilla” Almaviva o sia L’inutile precauzione is een oppabuffa in twee  bedrijven van  Gioachino Giochino Rossini. Het libretto is van Cesare Sterbini gebaseerd op het toneelstuk Le Barbier de Séville van  Pierre Augustin Caron de Beaumarchais. Het buurtcomité maakte er zijn eigen versie van waarbij de mannen hun baard werd geschoren.

Wat is Circus ?

Een circus is een attractie waarbij het samenwerken tussen artiesten en met getemde  dieren centraal staat.

Bij een circus gaat het gewoonlijk om een reizend gezelschap, dat optreedt in een grote circustent en bestaat uit verschillende presentaties van acrobaten,  jongleurs, clowns, dierentemmers (van leeuwen, tijgers en olifanten) en soms ook goochelaars.

Het circus ontstond in zijn huidige vorm rond 1770 in Engeland.

Bekijk onze fotogalerij, je zal heel wat van deze aspecten uit het Circus terugvinden.

Zomerfeest 2019 Walraetstraat, dan zijn zij bij ons geweest.

Clown.
Clown.
Clown.
Clown.