Wandeling Assebroekse Meersen 2019.

Deze wandelroute van bijna 7 kilometer neemt je mee door de Assebroekse Meersen, een beschermd gebied.

Wandeling Assebroekse Meersen 2019.

De Assebroekse Meersen is een natuurgebied in de Belgische stad  Brugge ten zuiden van de wijk  Ver-Assebroek. Het 420 ha grote gebied wordt beheerd door het  Agentschap voor Natuur en Bos. De meersen vormen een geheel van laaggelegen vochtige weiden en hooilanden, omringd door rijen  knotwilgen en populieren.

Deze wandelroute van bijna 7 kilometer neemt je mee door de Assebroekse Meersen, een beschermd gebied van 420 hectare op de grens van Oostkamp en Beernem. De wandeling start aan de parochiekerk van Ver-assebroek, de Onze-Lieve-Vrouw-Onbevlekt-Ontvangenkerk. De tocht neemt je door rustige wegjes naar de Chartreuzen, een complex van laaggelegen vochtige weiden en hooilanden die omzoomd zijn door rijen populieren en knotwilgen. Vervolgens trek je het bos in en wandel je ook langs de oude spoorwegbedding. De route is goed aangeduid met zeshoekige bordjes.

Wandeling Assebroekse Meersen 2019.

We gaan op stap door dit 420 Ha groot gebied dat bestaat uit vochtige weiden en hooilanden, omringd door populieren en wilgen. In het najaar en de winter vormt het netwerk van beken in het gebied een trekpleister voor tal van vogelsoorten. Uitgestrekte landschappen, prachtige brokken natuur en de gezonde lucht : meer dan een bezoekje waard!