Bladkorven.
2022.

In het begin van de Walraetstraat werd dank zij een bewoonster en met medewerking van Stad Brugge twee bladkorven geplaatst.

Bladkorven geplaatst in de Walraetstraat.

In het begin van de Walraetstraat werd dank zij een bewoonster en met medewerking van Stad Brugge twee bladkorven geplaatst. Op die manier kunnen we onze straat net en veilig houden. In de herfst en winterperiode, de afgevallen bladeren van de bomen in onze straat opruimen en onderbrengen in de containers die voorhanden zijn. Een klein werkje voor een veiliger straat en buurt.

Foto van de geplaatste bladkorven.
Bladkorven
Foto van de geplaatste bladkorven.
Bladkorven
Foto van de geplaatste bladkorven.
Deponeer hier enkel bladeren van stadsbomen.
Voorbeeld van zakken voor het groenafval.
Groenafval.

Takken, wortels, aarde en boomstronken, horen niet thuis in deze bladkorven, daarvoor dienen de andere vuilniszakken van IVBO en zo nodig het containerpark.

Wij hebben reeds een dergelijke opmerking ontvangen. Daarom vraagt het buurtcomité de bewoners om zich strikt aan de vraag van Stad Brugge te houden.

Logo van stad Brugge.

De groendienst van Stad Brugge zorgt voor de verdere verwerking van de bladeren. Enkel wanneer wij nauwgezet, de juiste bijdrage, leveren door enkel de bladeren in deze containers onder te brengen kunnen wij verder op de medewerking van de groendienst rekenen. Het alternatief bestaat erin dat de bladkorven zo nodig weggenomen zullen worden.

Voorbeeld van vallende bladeren die horen opgeruimd te worden en dienen ondergebracht in de bladkorven.
Enkel bladeren.

Omdat iedereen in onze straat en buurt , meer gebaat is met een nette en veilige straat vraag het buurtcomité met aandrang aan de bewoners om zich aan de vraag van stad Brugge te houden.

Bedankt alvast.