Cozmix

Cozmix – Het bezoekerscentrum van Volkssterrenwacht Beisbroek te Brugge.

Ga op ontdekkingsreis in de wondere wereld van de sterrenkunde.

Cozmix.

Cozmix

Zaterdag 1 juni 2024.

Cozmix, gelegen te 8200 Brugge -Sint-Andries Zeeweg 86.

Prijs: 2 Euro per deelnemer.

40 Personen per sessie.

Planetarium.

Neem plaats in de comfortabele zetels in het planetarium en geniet van de boeiende voorstelling op het groot koepelvormig scherm, met zon, maan, sterren en planeten in de hoofdrol.

De voorstelling is Nederlands gesproken en interactief. Laat je vragen los op de sterrenkundige van dienst.

Observatorium.

Daarnaast krijg je uitleg bij de multimediale tentoonstelling. Hoe zijn sterren en sterrenstelsels gegroepeerd? Dijt het heelal nu echt uit en is er een einde aan? Hoe ziet een nevel er uit? Hoe zijn we dit alles te weten gekomen?

In het observatorium brengen de twee grote sterrenkijkers talloze objecten aan de sterrenhemel in het vizier. Er is altijd iets te zien, ook bij slecht weer biedt Cozmix een alternatief.

Houd er rekening mee dat het observatorium alleen te bereiken is langs een trap.

Beisbroek.

Beisbroek is een domein gelegen in Sint-Andries, een deelgemeente van Brugge in België.

Het kasteel Beisbroek was de residentie van een paar burgemeesters van Sint-Andries. De laatste bewoners waren de edelman Otto de Mentock en de notaris de Busschère.

Adolphe Aloïs Marie Ghislain Otto de Mentock ( Brussel 5 januari 1828 – Sint-Andries, 15 juli 1909) was burgemeester van de West-Vlaamse gemeente Sint-Andries vanaf 1872. Hij oefende het ambt gedurende 32 jaar uit en nam ontslag in 1904 tot zijn zesenzeventig.

Het domein (ca. 100 ha) is sedert 1973 eigendom van de stad Brugge en bestaat vooral uit heide, bos en akkers. In het Kasteel Beisbroek zijn een natuurcentrum, volkssterrenwacht en planetarium met observatiekoepel gevestigd. Het hele park is 98 ha groot. Vlakbij liggen ook nog het domein Tudor en het Chartreuzinnenbos.

Er worden educatieve wandelingen en tentoonstellingen georganiseerd, veelal dikwijls bedoeld voor kinderen en jongeren.

Cozmix
Cozmix
Cozmix
Cozmix
Cozmix
Weerstation
Cozmix
Cozmix