De shuttlebus in Brugge.
2023

De shuttlebus in Brugge brengt U gratis naar het centrum. Bekijk de onderstaande informatie waar u kan op en afstappen.

De shuttlebus in Brugge brengt U gratis naar het centrum. Bekijk de onderstaande informatie waar u kan op en afstappen.

De elektrische bus zorgt voor een vlotte verbinding in de binnenstad tot aan het station van Brugge. Een snelle manier van verplaatsen voor inwoners van de binnenstad, shoppers, cultuurliefhebbers en iedereen die in het stadscentrum werkt of er een cursus volgt.

De shuttlebus

De Shuttlebus informatie Stad Brugge.

Elke dag tussen 7.00 en 19.00 uur rijdt de gratis centrumshuttle een vast traject door de binnenstad. De centrumshuttle rijdt volgens een vaste dienstregeling. Elke halte wordt om de 20 minuten bediend.
De centrumshuttle rijdt 100 procent elektrisch.

De Shuttlebus-haltes. (vanaf 01 november 2023)

 • K&R Station Brugge
 • Katelijnestraat
 • Onze-Lieve-Vrouwekerk
 • Molenbrug
 • Stadsschouwburg
 • Howest (Sint-Jorisstraat)
 • Ezelstraat
 • Sint-Jakobsstraat
 • Wollestraat
 • Garenmarkt
 • Gentpoortstraat
 • Bargeweg

De Route in detail.

Start.

De centrumshuttle start aan de halte Kiss&Ride station. Vervolgens rijdt de shuttle langs de ring en de Bargeweg de Katelijnestraat in.

De halte Katelijnestraat ligt in de eerste helft van de straat, nabij de Rodenonnenstraat (ter hoogte van huisnummer 120). De shuttle rijdt verder in de Katelijnestraat doorheen de autoluwe zone in de Mariastraat.

Vervolgens slaat de shuttle rechtsaf richting Guido Gezelleplein. Hier stopt de shuttle aan de halte Onze-Lieve-Vrouwekerk (ter hoogte van huisnummer 2). Lijn 1 en 2 van De Lijn stoppen hier ook.

Langs de Dijver.

De shuttle rijdt verder langs de Dijver en Predikherenstraat en slaat linksaf in de Langestraat. Hier stopt de shuttle aan de halte Molenbrug (ter hoogte van huisnummer 2).

De shuttle rijdt verder langs de Hoogstraat en rijdt rechtsaf langs de Mallebergplaats en de Philipstockstraat. Hij slaat rechtsaf de Vlamingstraat in en stopt hier aan halte Stadsschouwburg. Lijn 1 en 2 van De Lijn stoppen hier ook.

De shuttle rijdt doorheen de Vlamingstraat en Sint-Jorisstraat tot aan halte Howest. De halte bevindt zich recht tegenover de gebouwen van Hogeschool Howest, ter hoogte van huisnummer 6.

De shuttle rijdt daarna verder langs de Vlamingdam tot aan de ring. De shuttle slaat linksaf en rijdt via de ring tot aan de Ezelstraat, waar hij opnieuw linksaf inslaat. Ter hoogte van huisnummer 139 stopt de shuttlebus aan halte Ezelstraat.

De shuttle rijdt rechtdoor doorheen de Ezelstraat en Sint-Jakobsstraat. Ter hoogte van theaterzaal Biekorf, aan huisnummer 24, halteert hij aan halte Sint-Jakobsstraat.

Over de markt.

De shuttle rijdt vervolgens rechtdoor tot over de Markt, waar hij linksaf slaat. Op de hoek van de Markt met de Wollestraat (ter hoogte van huisnummer 3) is de halte Wollestraat.

De shuttle kruist de Dijver en rijdt rechtdoor richting halte Garenmarkt. De halte is gelegen net voorbij residentie Ten Eeckhoute, ter hoogte van huisnummer 13.

Aan de Nieuwe Gentweg rijdt de shuttle linksaf en rijdt vervolgens rechtsaf de Gentpoortstraat in. De halte Gentpoortstraat bevindt zich ter hoogte van huisnummer 48, bijna op het einde van de straat.

De shuttle rijdt langs de Gentpoortvest richting Katelijnepoort. De shuttle stopt hier aan halte Bargeweg, net voorbij de Katelijnepoort, ter hoogte van huisnummer 2. Van hieruit rijdt de shuttle terug naar de Kiss&Ride aan het station.