Bibliotheek Assebroek.
2022.

Bibliotheek Algemeen Bibliotheek Assebroek Adres: 8310 Brugge (Assebroek) Dries 4.

Bibliotheek Assebroek

Bibliotheek assebroek

Bibliotheek Algemeen

Bibliotheek Assebroek

Adres: 8310 Brugge (Assebroek) Dries 4

Bibliotheek assebroek
vingerwijzing

Telefoon

telefoon

050/83.16.83.

Bibliotheek assebroek
Bibliotheek assebroek

Bibliotheek

Openingsuren:
Maandag14.00 uur – 18.00 uur
Dinsdag14.00 uur – 19.00 uur
Woensdag14.00 uur – 18.00 uur
DonderdagGesloten
Vrijdag14.00 uur – 19.00 uur
Zaterdag09.30 uur – 12.30 uur
ZondagGesloten
Boek
Boek
Boek

Betekenis.

Een bibliotheek ( Oudgrieks: βιβλιοθηκη bibliothèkè, “boekenbewaarplaats”) of boekerij is een verzameling boeken en andere documenten, of de plaats waar een dergelijke verzameling beheerd wordt. In de spreektaal wordt vaak “bieb” (Nederland) of “bib” (België) gezegd.

Bibliotheken zijn er al sinds de mens het schrift ontwikkelde en er behoefte ontstond om schriftelijke gegevens te bewaren. De eerste bibliotheken waren waarschijnlijk bij religieuze instellingen zoals tempels gevestigd.

Een openbare bibliotheek heeft over het algemeen boeken, tijdschriften en muziekdragers, die het publiek kan lenen of raadplegen. In bibliotheken worden ook e-boeken (e-books) uitgeleend.

In  België (Vlaanderen) wordt onderscheid gemaakt tussen een  erfgoedbibliotheek en een openbare bibliotheek. Daar waar de erfgoedbibliotheek vooral een conserverende doelstelling heeft en een steeds groeiende collectie nastreeft, wil een openbare bibliotheek vooral actuele zaken in collectie houden. De openbare bibliotheek met een evenwichtige collectie verkoopt periodiek een deel van haar collectie, om plaats te maken voor nieuwe boeken. Een collectie in evenwicht houdt in dat de aanschaf en de afvoer van materialen in evenwicht is.