Brugse Kerkhof.
2022.

De Centrale Begraafplaats van Brugge (in de volksmond vaak Brugs Kerkhof genoemd) is een grote begraafplaats in Assebroek in de Belgische stad Brugge.

Het Brugse Kerkhof.

De Centrale Begraafplaats van Brugge (in de volksmond vaak Brugs Kerkhof genoemd) is een grote begraafplaats in Assebroek in de Belgische stad Brugge. De begraafplaats bevindt zich in de wijk Sint-Katarina, op de grens met de wijk Steenbrugge. Kort bij deze locatie is de Walraetstraat gelegen.

Deze begraafplaats mag niet verward worden met de in de jaren 1970 ten noorden van de stad aangelegde Parkbegraafplaats Blauwe Toren.

Brugse Kerkhof.
Brugs Kerkhof

Het decreet van 26 juni 1784 van keizer Jozef II bepaalde onder meer dat niemand nog in een kerk of binnen de stad mocht begraven worden. Het Brugse stadsbestuur kocht daarom een terrein aan in randgemeente Assebroek en richtte het in als begraafplaats. De eerste teraardebestelling gebeurde er op 13 februari 1787. 

Oorlogsgraven.

Op deze begraafplaats zijn perken met graven van soldaten uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het Belgische deel staat bekend als de Belgische militaire begraafplaats van Brugge en het Britse deel als Brugge General Cemetery.

Militair
Brugse Kerkhof.

We mogen hen niet vergeten !

Het Brugse Kerkhof.

Op deze begraafplaats zijn perken met graven van soldaten uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Het Belgische deel staat bekend als de  Belgische militaire begraafplaatsb van Brugge en het Britse deel als Brugge General Cemetery.

Brugse Kerkhof.
Brugse Kerkhof.
Brugse Kerkhof.
Brugse Kerkhof.
Brugse Kerkhof.

Brugs Kerkhofstraat.

Brugse Kerkhof.

Brugs Kerkhofstraat