De Kaasmarkt Brugge.
2023.

Op zondag 4 september 2022 vindt de nieuwe editie plaats van de Kaasmarkt op ’t Zand in Brugge van 09.30 uur t.e.m. 18.00 uur.

De Kaasmarkt Brugge is aan zijn dertiende editie toe.

Kaasmarkt.

Op zondag 4 september 2022 vindt de nieuwe editie plaats van de Kaasmarkt op ’t Zand in Brugge van 09.30 uur t.e.m. 18.00 uur.
Ruim 60 stands zullen opnieuw hun meest diverse kaassoorten aanprijzen, naast enkele aanverwante producten zoals o.m. bio-wijnen en lokale bieren.

De Kaasmarkt Brugge

Jong en oud kunnen ook genieten van de randanimatie met de Kaasdragers en het Blaaskapellenfestival VLAMO.
Voor de allerkleinsten is er uitgebreide kinderanimatie.

Naar jaarlijkse gewoonte vindt de aanstelling van de Kaasambassadeur plaats.

Wat wil je nog meer weten!

Wat is kaas?

Kaas is een zuivelproduct met een vaste structuur dat gemaakt is van melk. Door het toevoegen van stremsel en zuursel worden de vaste stoffen in de melk (eiwitten – caseïne, vetten, en mineralen) gescheiden van het vocht (de wei). Tijdens de bereiding van de kaas worden zout en eventueel schimmels toegevoegd. Het Nederlandse woord voor kaas stamt van het Latijnse caseus, dat dezelfde betekenis heeft.

Kaas bevat, naast de hoofdbestanddelen dierlijk vet en eiwit, calcium en vitamines A,B,en D.

Studies hebben uitgewezen dat kaas waarschijnlijk gezond is voor de tanden.

Kaas wordt een ‘levend’ voedsel genoemd omdat er miljoenen bacteriën in leven en vaak ook schimmels. in aanwezig zijn. In bepaalde kazen zoals de Mimolette en Stilton bevindt zich de kaasmijt die gaten en spleten in de kaas vreet. Bij de productie van de kwarkkaas Milbenkäse of ‘mijtkaas wordt een andere soort kaasmijt gebruikt. Deze komt voor in Casu marzu.

Informatie.

Website: De kaasmarkt

Email: j.alpaert@gmail.com

Gsm: 0477 29 65 23