Met de buurt naar de film.
2023.

Met de buurt naar de film. Ook in 2023 kan je deelnemen aan deze actie, via het buurtcomité.

Met de buurt naar de film.

Met de buurt naar de film, een realisatie van de Brugse buurten om de bewoners van stad Brugge toe te laten via hun buurtcomité en samen met hun bewoners te kunnen genieten van een drietal films per jaar.

Een gezellige buurtuitstap dankzij Stad Brugge en Brugse buurten.

Bekijk de opmerking rechts hiernaast.

Opgelet het programma is gewijzigd.

Er is nu ook één film in het voorjaar en twee films in het najaar.

Bekijk het even en reageer tijdig, want de eerste film start al op 26 maart 2023.

Dankzij Brugse Buurten.

Logo stad Brugge, mede organisator van met het buurtcomité naar de film.
Stad Brugge
Logo Brugse buurten, organisator van met het buurtcomité naar de film.
Brugse buurten

Data met de Brugse buurten naar de film 2023.

Dit is het programma:

  • Zondag 26 maart 2023 om 20.00 uur.
  • (Een kaskraker)
  • The Fabelmans.
  • Zondag 24 september 2023 om 11.00 uur.
  • (Een familiefilm)
  • Zeevonk.
  • Zondag 26 november 2023 om 20.00 uur.
  • ( Een kaskraker)
  • The Old Aok.

Locatie.

Cinema Luminière – 8000 Brugge, Sint-Jacobstraat 38

Kostprijs Film.

4,00 € per persoon/per film.

1ste film.

Zondag 26 maart 2023 om 20.00 uur.

THE FABELMANS

Een film van Steven Spielberg.

Inschrijvingen voor deze film zijn afgesloten.

Regisseur: STEVEN SPIELBERG / Duur: 151 min / Taal: ENG / Ondertiteling: FR / NL

De jonge Sammy Fabelman ontdekt al snel zijn passie en talent voor film. Met een camera in de hand, beweegt hij zich door het Amerikaanse Arizona, net na de Tweede Wereldoorlog. Al doende leert Sammy hoe hij de werkelijkheid kan verbuigen, verbloemen en verbasteren. Maar door het oog van zijn lens, ontdekt hij ook de tekortkomingen van zijn eigen gezin. Aan de hand van de fictieve familie Fabelman, brengt befaamd regisseur Steven Spielberg een semi-autobiografisch verhaal. ‘The Fabelmans’ won alvast twee Golden Globes, voor Beste Film en Beste Regisseur en is genomineerd voor 7 Oscars, waaronder Beste Film en Beste Regisseur.

2de film.

Zondag 24 september 2023 om 11.00 uur.

“ZEEVONK”

Regisseur: Domien Huyghe / Duur: 98 min / Taal: NED

Zeevonk gaat over het leven van Lena, een getalenteerde zeilster en skatester, dat op zijn kop wordt gezet wanneer haar vader samen met twee andere vissers sterft op zee. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat haar vader het ongeluk heeft veroorzaakt. Lena is echter overtuigd dat dit het werk is van een mysterieus zeewezen. Ze gaat tot het uiterste om het bestaan van het beest en de onschuld van haar vader te bewijzen.  
 
 
 

Zeevonk is het speelfilmdebuut van Domien Huyghe, die eerder al de korte fictiefilms Maverick (2017) en This Is How I Disappear (2016) regisseerde. Voor zijn eerste speelfilm sloeg hij de handen in elkaar met zijn zus en scenarist Wendy Huyghe, met een verhaal gebaseerd op het overlijden van hun eigen vader 20 jaar geleden. Het scenario is van Wendy Huyghe en Jean-Claude van Rijckeghem. De film werd in de zomer van 2022 gedraaid in Oostende. 

De hoofdrollen in Zeevonk worden vertolkt door Valentijn Dhaenens en Hilde De Baerdemaeker, naast nieuwkomer Saar Rogiers. Andere belangrijke rollen zijn voor Zouzou Ben Chikha, Lynn Van Royen, Sebastien Dewaele, Sverre Rous en Dunia Elwaleed.

3de film.

Zondag 26 november 2023 om 20.00 uur.

The Old Oak.

Regisseur: Ken Loach/ Duur: 112 min / Taal: EN / Ondertiteling: NL-FR

In een voormalig mijndorpje in Noord-Engeland is de pub ‘The Old Oak’ nog het enige toevluchtsoord voor de lokale bevolking, maar het water staat uitbater TJ aan de lippen.  De inwoners van het dorp, dat ooit welvarend was, voelen zich in de steek gelaten en de onaangekondigde komst van Syrische vluchtelingen veroorzaakt dan ook onrust. Kan TJ de spanning ombuigen tot een nieuwe kans?

De 87-jarige filmmaker én tweevoudig Gouden Palm-winnaar Ken Loach brengt met deze film zijn laatste wapenfeit. Na ‘I, Daniel Blake’ en ‘Sorry We Missed You’ is dit het slotstuk van zijn trilogie over de falende Britse politiek, maar tegelijk een warme ode aan de kracht van solidariteit.

Informatie.

Je mag nu inschrijven voor de 3de film. Wij noteren de verkregen informatie voor u.