Wafelbak.
2019.

Na een deugddoende wandeling in de Assebroekse Meersen gaan wij bij Christine en Hans een wafeltje eten.

Wafelbak 2019.

Na een deugddoende wandeling in de Assebroekse Meersen gaan wij bij Christine en Hans een wafeltje eten.

Wafelbak
Wafelbak

Recept Wafel.

Ingrediënten.

  • 250 g bloem
  • 130 g boter
  • 2 eieren
  • 50 g fijne suiker
  • 1 vanillestokje
  • 200 ml melk (lauw)
  • 20 g gist
  • 300 ml bier (pils)

Bereiding.

  1. Smelt de boter en laat afkoelen. Splits de eieren.
  2. Verwarm de melk samen met de zaadjes van het vanillestokje tot ze lauw is en verkruimel de gist erin.
  3. Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe er eerst de melk met de gist in en meng er geleidelijk de bloem onder. Roer er vervolgens de eidooiers, suiker, gesmolten boter en het bier onder. Meng tot een mooi, glad beslag.
  4. Zet het wafelijzer op de hoogste stand. Bestrijk het wafelijzer met wat gesmolten boter of een neutrale olie zoals arachideolie. Schep een lepel gistbeslag in de vorm, sluit het wafelijzer en draai om. Laat ongeveer 8 à 10 minuten bakken.
  5. Eet warm op met een toefje slagroom en seizoen fruit.

Samenzijn.

Wafelbak 2019 gezellig samen met de buren op een mooie locatie.

De kikker.

De kikker was er ook bij gedurende deze gezellige namiddag.