Wintergloed Brugge.
2023-2024.

Wintergloed 2023 Wintergloed Brugge is aan zijn vijfde editie toe. Vanaf vrijdag 24 november 2023 tot en met zondag 7 januari 2024 kan je er opnieuw van genieten.

Wintergloed Brugge is aan zijn vijfde editie toe.

Wintergloed.

Wintergloed  Brugge 2024

Vanaf vrijdag 24 november 2023 tot en met zondag 7 januari 2024 kan je er opnieuw van genieten.

Een wonderlijke winterbeleving. Dat is Wintergloed. Een winters festijn vol zinnenprikkelende ervaringen; een nieuwe Lichtbelevingswandeling, een uniek schaatsdecor op het Minnewater, een gezellige winterbar, twee kerstmarkten, winkelplezier tijdens de vele shoppingdagen en een heerlijk slenterparcours doorheen de historische binnenstad, vol sfeerverlichting en kerstdecoratie. Wintergloed omarmt je en verwarmt je

Verschillende kerst- en winteractiviteiten worden gebundeld. Bruggelingen en bezoekers genieten in de donkerste dagen van het jaar van het sfeervolle decor van de binnenstad.

Wintergloed  Brugge 2024
Wintergloed  Brugge 2024
Wintergloed  Brugge 2024
Wintergloed  Brugge 2024
Wintergloed  Brugge 2024
Wintergloed  Brugge 2024

Lichtbelevingswandeling.

Brugge ontdekken op de meest magische manier? Dat kan tijdens de Lichtbelevingswandeling! Volg de Lichtbelevingswandeling en ontdek Brugge langs verborgen hoeken in de stad.

Waterdrops

📍 Sint-Annakerk

Jong en jong-met-ervaring kan zich uitleven op deze interactieve opstelling. Dans, spring, huppel of plof neer op de waterdruppels om te kijken welke kleurensymfonie zich ontpopt!

Whispering Birds

📍 Minneboplein 

Omringd door de vele fonkelingen in Brugge sluit een orkest van vogels de dag zacht af. Hun lichtgevende nest wijst hen de weg naar waar ze veilig de nacht zullen doorbrengen, vol ongeduld wachtend op wat de dag hen morgen zal brengen.

Waves

📍 Spinolarei

Een samenspel van de rustgevende rimpeling over het Brugse water en videoprojectie laat het publiek even wegdromen. Raak begeesterd door de schitteringen die voor een unieke Wintergloed zorgen.

Heartbeats

📍 Sint-Walburgakerk

Alleen, met vrienden, familie of in een alliantie die ter plaatse gesmeed wordt kan je nu ook zélf een deel van Wintergloed worden. Laat iedereen meegenieten van het moment waarop jouw hartslag de atmosfeer in de Sint-Walburgakerk bepaalt.

Grid

📍 Groenerei

Omgeven door rust, natuur en romantische brugjes zorgt deze installatie voor een onverwachte gelaagdheid in het parcours. Een van de meest bekoorlijke plekjes in Brugge krijgt tijdelijk een extra dimensie door lichtbundels die een dynamisch grid vormen.

Circle of Life

📍 Groenerei

Al eeuwenlang zijn de Brugse waterlopen echte aders van de stad. Een holografische cirkel geeft een artistieke interpretatie weer van hoe de bomen erdoor van leven voorzien worden. Reflectie, mist en projectie op en naast het water brengen een feeëriek verhaal.

Particular

📍 Koninklijke Stadsschouwburg

Bewonder dit visuele spektakel waarin alle kleuren van Wintergloed in elkaar overvloeien, met lichtdeeltjes die de architectuur van de Stadsschouwburg in een sierlijke choreografie tot leven brengen.

Story of the Swan

📍 Jan van Eyckplein

Laat je meeslepen in dit poëtisch liefdesverhaal van twee zwanen op de Brugse wateren. Het doorzicht op de reien zorgt voor een unieke voorstelling die ongetwijfeld een moment van verwondering creëert. 

Submerged

📍 Rijksarchief

Mysterie, schoonheid en verwondering. Laat je meeslepen in de magie van de onderwaterwereld en kijk naar boven om te genieten van het schouwspel dat zich aan het oppervlak afspeelt. 

Cuniculus

📍 Burg

Omgeven en zachtjes gestuwd door een samenspel van licht en geluid word je weg van de Burg geleid. Zachte kleurtinten vullen het Aurora pallet aan en omhullen je met een deken van warmte op weg naar de volgende verwondering. 

Bedankt voor de informatie van Stad Brugge.

Na het schaatsen kun je een heerlijk drankje nuttigen bij de winterbar op het Minnewater.

Meer informatie vanaf midden oktober 2023 op de website: www.wintergloed.be